• Nopea toimitus, 1-2 arkipäivää!
  • Toimitus alkaen 6,99€, ilmainen 50€-arvosta!
  • Tilaa suoraan lahjan saajalle!
  • Nouto myymälästä 0€
  • Nopea toimitus, 1-2 arkipäivää!
  • Toimitus alkaen 6,99€, ilmainen 50€-arvosta!
  • Tilaa suoraan lahjan saajalle!
  • Nouto myymälästä 0€

Tällä sivulla löydät hieman syvempää tietoa tuotteistamme ja edustamistamme tavaramerkeistämme, sekä vastauksia usein kysyttyihin kysmyksiin (UKK)!


Tee tietoa

11.04.2024

Musta tee

Euroopassa juodaan eniten mustaa teetä ja suurin mustan teen tuottajamaa on Kiina, vaikka Kiinassa juodaan melkein pelkästään vihreää teetä. Keräämisen jälkeen teelehdet kuivatetaan ja rikotaan, joka aloittaa hapettumisprosessin ja lehdet muuttuvat vihreistä mustanruskeiksi. Mustat teet lajitellaan teelehtien koon perusteella ja isolehtisimmät laadut ovat yleensä arvokkaimpia. Mustan teen maku vaihtelee paljon sen perusteella millä alueella tee on kasvanut. Esimerkiksi Intian teealueiden välillä on suuria eroja, Darjeelingissa kasvanut tee on miedompi ja vaaleampi kun taas Assam-alueelta tulee voimakkaampia ja tummempia teelaatuja. Tummaa intialaista tai Sri Lankalaista teetä voi esimerkiksi juoda myös maidon kanssa. Mustaa teetä haudutetaan kuumassa vedessä (90-100 asteisessa) noin 3-5 minuuttia. Mustat maustetut teet ovat suosittuja. Tunnetuin maustettu musta teesekoitus on Earl Grey joka on mustaa teetä maustettuna sitrushedelmä bergamotin öljyllä.

Suosituimmat mustat teet Liisa Koskella TOP 10!

Vihreä tee

Kiinassa ja Japanissa juodaan enimmäkseen vihreää teetä. Teelehtiä ei hapeteta, vaan niitä lämmitetään varovasti esimerkiksi höyryllä. Tämä säilyttää teelehtien antioksidantit ja vitamiinit. Vihreään teehen käytetään ainoastaan pensaiden parhaita lehtiä sillä vaurioituneet lehdet voivat aloittaa hapettumisprosessin. Vihreä tee on huomattavasti herkempää kuin musta ja siksi vihreää teetä ei tulisi hauduttaa liian kuumassa vedessä, muutama minuutti noin 60-80c vedessä on sopivaa. Vihreää teetä juodaan myös ruokajuomana esimerkiksi aasialaisen ruuan kanssa.

Suosituimmat vihreät teet Liisa Koskella TOP 10!

Valkoinen tee

Valkoinen tee tulee Kiinasta ja sen valmistaminen on hyvin tarkkaa ja aikaa vievää. Teelehdet eivät saa rikkoontua poiminnan tai valmistamisen aikana ja niitä voi kerätä ainoastaan rajoitetun ajan alkukeväästä. Teelehdet kuivataan taivasalla sekä sisätiloissa usean päivän ajan ja vaatii siksi suotuisat sääolosuhteet. Valkoinen tee on saanut nimensä vaaleanhopeisista haivenista nuppujen päällä ja kuuluu arvokkaimpiin ja harvinaisimpiin teelaatuihin.

Suosituimmat valkoiset teet Liisa Koskella TOP 5!

Muut teet ja haudukkeet

Perinteisten mustien ja vihreiden teelaatujen lisäksi meiltä löytyy muita teejuomia sekä yrtti- ja hedelmähaudukkeita. Varsinkin jos kaipaat kofeiinitonta teetä esimerkiksi iltateeksi, erilaiset hedelmä- ja yrttihaudukkeet ovat sinun juttusi!

Rooibos ei ole teetä vaan afrikkalainen pensas, jonka lehdet muistuttavat neulasia. Niitä fermentoimalla saadaan hyvänmakuinen, pehmeä yrttihauduke ilman kofeiinia. Rooibos soveltuu siksi hyvin myös iltajuomaksi. Rooibosta saa maustamattomana ja maustettuna ihan niin kuin teetäkin ja se soveltuu myös hyvin jääteeksi jääpalojen ja sitruunan kanssa makean makunsa vuoksi.

Hedelmä- ja yrttihaudukkeiksi kutsutaan juomasekoituksia, jotka eivät sisällä teelehtiä. Esimerkiksi suosittua kamomillakukkaa ja erilaisista yrteistä, hedelmistä ja marjoista sekoitettuja juomia. Nämä ovat luontaisesti kofeiinittomia juomia ja soveltuvat myös raskaana oleville sekä kofeiiniherkille henkilöille. Lisäksi ne ovat todella maukkaita!

Maté tulee etelä-amerikasta ja on erittäin kofeiinipitoinen ja piristävä yrttihauduke joka valmistetaan Yerba Maté nimisen puun lehdistä.

Suosituimmat rooibokset, hedelmähausukkeet ja yrttihaudukkeet Liisa Koskella TOP 10!

Nämä ovat kaikki luontaisesti kofeiinittomia


Tuotemerkkiesittely: Ranskalainen teetalo KUSMI TEA

31.01.2024

Mikä on Kusmi Tea ja miksi se on niin suosittua?

Historiaa: Ranskalainen teetalo Kusmi perustettiin vuonna 1867 Pietarissa. Pavel Kousmichoffin teesekoituksista tuli myös tsarin suosikkeja. Venäjän vallankumoksen alla omistajaperhe joutui pakenemaan Eurooppaan ja siitä lähtien teetalon pääkonttori on sijainnut Pariisissa. Kusmi Tea on siis 1900-luvun alusta ollut Ranskalainen yritys.

Tavaramerkki on tänä päivänä tunnettu maailmanlaajuisesti innovatiivisista ja aivan ihanista sekoituksistaan.

Kusmin kauniista peltipurkeista löydät makuja Kiinasta, Etelä-Amerikasta, Afrikasta ja Euroopan teekulttuurista.

Kusmi Tea on maailmalla erittäin tunnettu tuotemerkki mutta Suomessa on hyvin vähän jälleenmyyjiä. Liisa Koskelta löydät laajan valikoiman aitoja Kusmi Teemakuja.

Missä Kusmi Tea valmistetaan?

Kaikki teesekoitukset valmistetaan Ranskassa Le Havressa. kaikki Kusmin teet ovat luomua.

Onko Kusmi Teessä kofeiinia?

Riippuu tuotteesta. Kusmi tea:n valikoimissa on niin mustia, vihreitä kuin valkoisiakin teesekoituksia. Näissä on kaikissa kofeiinia. Mustassa eniten, vähemmän vihreässä ja valkoisessa vähiten kofeiinia.

Kusmilta löytyy kuitenkin myös laaja valikoima luontaisesti kokonaan kofeiinittomia teelaatuja ja sekoituksia. Suosituimpia näistä ovat esimerkiksi ihanan hedelmäinen AquaSummer, mieltä virkistävä (kuitenkin kofeiiniton) Happy Mind sekä rauhoittava iltatee Lovely Night. Useimpia löytyy niin irtoteenä peltipurkista kuin kätevinä teepusseina.

Mitkä ovat myydyimpiä Kusmi teelaatuja?

Meillä Liisa Koskella suosituimpia Kusmi Tea:n tuotteita ovat yleensä:

Anastasia, Aquasummer, White Bellini, Earl Grey Intense, Tchai of the Tiger. Muita tykättyjä ovat olleet BB Detox, vihreä ruusunterälehtitee Green Rose sekä rauhoittava kofeiiniton iltatee Lovely Night. Täältä löydät koko valikoiman

Kaikkia löytyy teepusseina tai irtoteenä kauniissa peltipurkeissa.

Joulun ajan ylivoimainen suosikki on joka vuosi rakastettu Tsarevna, joka ilmestyy uudessa keräilypurkissa joka joulu! Uutuutena viime jouluna tuli myös mausteisen lämmittävä hedelmähauduke Glögg.

 

Laadukas kahvi -mitä se on?